Vereniging tot Behoud van                                     Boer&Milieu                                                            

Kringloopboeren

 

 

181333

 

 

 

Welkom op onze website


8 september 2017 hadden wij een uiterst geslaagde VBBM themadag over 'Bodem Mest&Voedselkwaliteit'

De presentaties kunt u online teruglezen,

Voor de pagina klikt u hier: Themadag

U kunt hier de film bekijken over de voorbereidingen van deze dag. 

Over de dag:
Verschillende experts hebben op deze dag hun bevindingen over mest, voedselkwaliteit, bemesting methodes uit de doeken gedaan. Op de pagina 'Themadag 8 september 'Bodem, Mest&Voedselkwaliteit' kunt u alles lezen over deze dag.

 Wilt u zich bij onze club aansluiten? Kijk op de contactpagina rechts en word lid!

 

De VBBM 

De VBBM is een actieve vereniging van melkveehouders en bestaat al meer dan 25 jaar. Zij werken volgens de principes van kringlooplandbouw. Efficiënt omgaan met (eigen) mineralenstromen en daarbij minimaal gebruik maken van bijvoorbeeld kunstmest, eiwit en antibiotica. Het bedrijf zelf zorgt dat de dierlijke mest goed van kwaliteit is. Dat is de juiste voeding voor bodem en gewas. Goed voor boer en milieu. Door te werken aan een goede mestkwaliteit vertaalt dit zich in een vruchtbare bodem en uiteindelijk in gezonde producten. Koeien krijgen hierdoor goed gras gevoerd en de consumenten goede en bovenal gezonde melk(producten)!

De kringloopboeren van de VBBM zijn meer dan landbouwers, zij bouwen aan land! 

Het bovengronds aanwenden van kwalitatief goede, dierlijke mest is een speerpunt van de VBBM.
De VBBM zet zich al jaren in om dat in de wet verankerd te krijgen. Een lange weg die wij samen met onze leden graag als uitdaging aan gaan.

Recente ontwikkelingen laten zien dat de maatschappij en landbouw steeds meer belangstelling hebben voor het gedachtengoed dat de VBBM al jarenlang na streeft. Uiteraard juichen wij van harte toe, dat waar wij voor staan eindelijk brede erkenning gaat krijgen.

Op deze site ontdekt u wie wij zijn en waar wij voor staan. 

 

 

Meld u bij ons aan


VBBM Nieuws

 

Normen nader bekeken:

Normstellingen in de kaderrichtlijn water niet eenduidig, hier kunt u een position paper downloaden, door Mesdagfonds, die wij van harte ondersteunen. Ook hierin moeten we de onderste steen boven zien te krijgen:

Toelichting%2BPositionpaper-Mesdagfonds-A4%205%20mei.pdf

 

Interessant opiniestuk door Martin Scholten, algemeen directeur Animal Sciences Group van Wageningen Univerity&Research, gepubliceerd in het Noord Hollands Dagblad eind januari:

 

Zet het vee weer op een voetstuk

 

 

 

 


 Nieuwe rubriek:
Kennis deel je!

Visie, innovaties en boerenwijsheid, kortom KENNIS, is ruimschoots aanwezig onder de VBBM leden. Kennis krijgt meerwaarde als je het deelt. Het past ook prima bij de kringloopgedachte:  kennis laten stromen. Delen met collega-leden leidt tot vermenigvuldigen en ontvangen!
In de rubriek ‘Kennis deel je'! is een van de VBBM-leden aan het woord. 
De VBBM feliciteert haar leden Jan Dirk, Peter en Irene van de Voort. De maatschap is donderdag 31 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2016. Uit handen van staatssecretaris Martijn van Dam, ontvingen de melkveehouders en kaasmakers uit Lunteren in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van €12.500.


Foto: Koos Groenewold

NIEUWS

VBBM-lid Gerard Keurentjes op zijn kavel aan de Gemaalweg bij Rutten. Hij laat over een oppervlakte van 0,6 hectare zo’n 25 centimeter grond van het grasland schrapen. Het moet plas-dras-land worden, een beetje een moeras met daarin enkele eilandjes. „Ik zie het als een uitdaging, een verrijking. Dit is een uniek gebied.’’ foto Freddy Schinkel

Lees het gehele artikel dat in De Stentor stond